Pala Group operationeel met gestroomlijnd digitaal verkoopproces

Eindhoven/Woerden- juni 2022 – Pala Group is een groep samenwerkende BMW en MINI dealerbedrijven. Auto’s verkopen is een arbeidsintensief proces waar veel mensen, taken en documenten bij komen kijken. Om dit beter te organiseren, stelt Pala Group het DMS van DigiOffice als centrale hub in. Processen zijn nu gestroomlijnd dankzij digitale workflows en medewerkers werken veel efficiënter met elkaar samen.

De ambitie om verdere groei te realiseren, versterkte de behoefte van de Pala Group om efficiënter te werken. Er wordt dankzij het DMS in één systeem gewerkt, gekoppeld aan andere systemen. Bij nieuwe verkooporders wordt automatisch een dossier gevormd, waarbij informatie wordt opgehaald uit andere systemen.

50% aan tijdsbesparing sinds de implementatie “Sinds we het verkoopproces gedigitaliseerd hebben met DigiOffice, werken we veel efficiënter. Het scheelt zoveel zoek- en vraagwerk, ik overdrijf niet als ik zeg dat het ons wel 50% aan tijd bespaart. Klanten ondertekenen één keer fysiek de order, en dat is het enige moment dat er papier bij komt kijken,” aldus Johan Berden (Verkoopleider bij BMW dealer De Maassche Venlo).

“En ook daar maakt het digitale werken een wereld van verschil,” vult Hugo Maris (IT projectleider bij Pala Group) aan. “De impact op de holding is zo mogelijk nóg groter dan bij de dealers. De taken worden daar nu op volgorde van urgentie aangeboden. Het DMS systeem managed dat als het ware, doordat er standaard workflows zijn ingericht voor de belangrijkste bedrijfsprocessen. Dat geeft zoveel meer rust.”

Samengevat resulteert de digitaliseringsslag die Pala Group met DigiOffice heeft gemaakt in:

  • Tijdsbesparing en gemak
  • Waarborgen van kwaliteit
  • Tevreden collega’s

Over Pala Group

Pala Group is een dealer- holding met tien samenwerkende BMW- MINI-dealerbedrijven en een schadebedrijf. Pala Group is een belangrijke partner voor de distributie van importeur BMW Nederland. Op negen strategische, uitstekend bereikbare locaties in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg werken ruim tweehonderd verkoopadviseurs en service mensen er dagelijks hard aan om ‘geweldig rijden’ te realiseren voor hun klanten. https://www.pallieter.com/pallieter-invest/pala-group

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ook kun je je via onderstaande button opgeven voor de ANN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden.

Volg Auto Netwerk Nederland natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en YouTube. Velen zijn je al voorgegaan. NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan deze website door naar jouw relaties.