Autobelastingen omhoog

RAI Vereniging is bijzonder teleurgesteld dat de aanschafbelasting op nieuwe auto’s (BPM) voorlopig niet wordt aangepast. Dat meldde staatssecretaris Snel vanmiddag aan de Tweede Kamer.

 

Volgens ons betaalt nu de consument de rekening van de overgang naar de nieuwe emissietest, terwijl juist met de staatssecretaris en de Tweede Kamer was afgesproken hen te ontzien. RAI Vereniging verwacht dat de autobelastingen op nieuwe auto’s komende periode weer verder stijgen en auto’s daardoor nog duurder worden.

Wij zien ook dat de overgang naar WLTP met veel onzekerheden gepaard gaat, maar wijzen op diverse onafhankelijke onderzoeken die aantonen dat onder de nieuwe emissietest de gemiddelde CO2-uitstoot zo’n 10 gram hoger ligt. Omdat in Nederland de BPM op CO2 is gebaseerd, heeft dit grote gevolgen voor de prijs.

Voor andere EU-lidstaten was dit wel voldoende aanleiding om de autobelastingen tussentijds aan te passen, maar voor Nederland blijkbaar niet. RAI Vereniging dringt er bij de Tweede Kamer op aan om zo snel mogelijk met de staatssecretaris in gesprek te gaan en als nog te verzoeken de BPM-tarieven aan te passen en daarmee de consument te ontzien.

Link Kamerbrief WLTP

BRON: Rai Vereniging

 

Je kunt je via onderstaande button opgeven voor de ANN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden. Dit is de link: http://www.bit.ly/Inschrijven_ANN_Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Volg Auto Netwerk Nederland natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en YouTube. Velen zijn je al voorgegaan. NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan dit website bericht door naar jouw relaties.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.