Tanken, met name diesel, duurder

De prijs voor een liter diesel is dinsdag voor het eerst net zo hoog als in 2015, aldus Paul van Selms van UnitedConsumers.com. Dieselrijders betalen aan de pomp nu € 1,353 per liter. Ook de benzineprijzen stijgen flink.

 

Begin dit jaar daalde de prijs nog als gevolg van lage olieprijzen. “Maar nu de ruwe olieprijzen weer stijgen, gaat ook de prijs van diesel omhoog”, aldus Van Selms. “Net als de prijs van benzine, maar daar is met de huidige gemiddelde adviesprijs van 1,69 euro per liter  de piek van 1,76 euro per liter uit 2015 nog wat verder weg.”

 

 

Prijsverschillen in de afgelopen jaren

De dieselprijs bereikte in mei 2015, toen er voor een liter nog € 1,385 moest worden afgerekend, een piek. In juli 2015 begon de dieselprijs weer te dalen en in het einde van 2015 daalde hij het hardst. Begin 2016 kostte een liter diesel € 1,119. Even later leek diesel de piekprijs van 2015 aan te tikken, maar hij bleef er toen nog krap onder.

 

Forse schommelingen in olieprijs

Het stijgen van de dieselprijs is inherent met de olieprijs. Een vat Brent olie kost dinsdag 7 november ongeveer $ 62,-. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat een vat boven de $ 60,- uitkomt.

 

De olieprijs stijgt sinds juni 2017, na jaren van  daling en een laag prijsniveau als gevolg van veel productie en aanbod. Begin 2015 had een Brent vat nog een historisch lage waarde van $ 28,79,-. Nu kost het nog geen 30 procent van wat een vat in 2014 kostte, namelijk meer dan $ 100,-.

 

Bron: www.unitedconsumers.com

 

 

 

 

 

 

Wil je nog meer kans op een baan. Schrijf je dan in met je CV op de externe vacaturebank van Nationale Vacaturebank. Klik hiervoor op onderstaande afbeelding of gebruik de link: http://bit.ly/ANNvacaturebank1

NationaleVacaturebank.nl

Ook kun je je via onderstaande button opgeven voor de ANN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden. Dit is de link: http://www.bit.ly/Inschrijven_ANN_Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Volg Auto Netwerk Nederland natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en YouTube. Velen zijn je al voorgegaan. NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan dit website bericht door naar jouw relaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.