Verlopen rijbewijs en code 95 nog negen maanden geldig

Nederlandse rijbewijzen en beroepscertificaten die verlopen tussen 1 februari en 30 november 2020blijven in de hele Europese Unie tot negen maanden na de vervaldatum geldig.

rijbewijs

Door coronamaatregelen kan niet iedereen op tijd zijn of haar rijbewijs op tijd verlengen. Door deze verlenging krijgen chauffeurs extra tijd om dat alsnog te doen.

Rijbewijs en code 95
Wanneer het rijbewijs of de code 95 verloopt in de periode van 1 februari tot en met 30 november 2020 blijft deze negen maanden na de vervaldatum geldig. Wanneer het rijbewijs bijvoorbeeld op 10 september 2020 verloopt, blijft deze tot 10 juni 2021 in de hele Europese Unie geldig. Dit geldt voor alle Nederlandse rijbewijzen. Dus ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar drie of één jaar geldig zijn.

Nascholing
Naast de rijbewijzen en code 95, wordt ook de geldigheid van al gevolgde nascholingscursussen verlengd. Cursussen die aan het begin van de nascholingscyclus zijn gevolgd tellen dus voor langere tijd mee voor de verlenging van de code 95.

Belangrijkste besluiten

  • Rijbewijs dat verloopt tussen 1 februari en 30 november 2020 blijft 9 maanden na vervaldatum geldig.
  • Code 95 die verloopt tussen 1 februari en 30 november 2020 blijft 9 maanden na vervaldatum geldig.
  • De geldigheid gevolgde nascholingscursussen wordt verlengd. Cursussen uit het begin van uw nascholingscyclus tellen mee voor de verlenging van de code 95.

BRON: RAI

 

Geef je via onderstaande button op voor de ANN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden. Dit is de link: http://www.bit.ly/Inschrijven_ANN_Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Volg Auto Netwerk Nederland natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en YouTube. Velen zijn je al voorgegaan. NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan dit website bericht door naar jouw relaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.