Recordaantal gebruikte auto’s verkocht in het eerste kwartaal

In de eerste drie maanden van dit jaar zijn 519.150 tweedehands auto’s verkocht en dat is het hoogste aantal ooit in het eerste kwartaal van een jaar, zo blijkt uit cijfers van BOVAG en databureau RDC. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedraagt de stijging 3,9 procent.

 

Met 182.368 verkochte occasions -oftewel 3,7 procent meer dan in maart 2017- werd ook voor de maand maart een record gevestigd. Autobedrijven verkochten in het eerste kwartaal 302.318 gebruikte personenauto’s en zijn daarmee goed voor 58,4 procent van de totale markt, terwijl particulieren onderling 215.832 occasions verhandelden (41,6 procent). De verkoop door autobedrijven steeg ten opzichte van een jaar geleden met meer dan 5 procent, terwijl de handel tussen consumenten ruim 2 procent toenam.

2 MILJOEN OCCASIONS

Over heel 2017 noteerde de occasionverkoop met 1.977.477 overschrijvingen al een nieuw jaarrecord. Voor 2018 lijkt de grens van 2 miljoen verkochte tweedehands auto’s voor het eerst te worden doorbroken. Het totale wagenpark in Nederland omvatte op 31 maart inclusief bedrijfsvoorraden 8.661.209 personenauto’s en dat is bijna 170.000 exemplaren, oftewel 2 procent, meer dan een jaar geleden. De verkoop van nieuwe auto’s steeg in de eerste drie maanden met 13,6 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 136.023 stuks.

*Bron: BOVAG

 

 

Geef je via onderstaande button op voor de ANN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden. Dit is de link: http://www.bit.ly/Inschrijven_ANN_Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Volg Auto Netwerk Nederland natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en YouTube. Velen zijn je al voorgegaan. NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan dit website bericht door naar jouw relaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.