1e Autotechnicus – Meewerkend Werkplaatschef (m/v).

Auto’s, drukte, plezier, deadlines, sturing geven, helpen organiseren en beheersen, techniek en hectiek, flexibel zijn in een flexibele werkomgeving. Alle ingrediënten voor succes en werkplezier. Een unieke kans om jezelf, de medewerkers en het bedrijf verder te helpen ontwikkelen.

 

Volder Recruitment

 

Voor James Autoservice Amsterdam-Westpoort is Volder Managementondersteuning in opdracht van Van der Bilt Autogas B.V. op zoek naar een full time:

1e Autotechnicus – Meewerkend Werkplaatschef (m/v).

Gezocht wordt degene die dagelijks helpt de planning in de werkplaats te verzorgen, het monteursteam aanstuurt en zo de schakel vormt tussen receptie/directie en medewerkers. Een ervaren werkplaatsman, die dagelijks aan de slag gaat als meewerkend voorman en de directie ondersteunt bij het verder ontwikkelen van de nieuwe activiteiten.

Bedrijf

Van der Bilt / James Autoservice – een sinds 1969 bestaand familiebedrijf, is van oudsher gespecialiseerd en gerenommeerd in autogas systemen (LPG- en CNG inbouw, onderhoud en reparatie). In de loop der jaren zijn er diverse activiteiten bijgekomen zoals airco-reparaties en airco-onderhoud, trekhaken en verhuur van dakkoffers en -dragers via Topspace.

Van der Bilt Autogas heeft sinds kort een franchiseovereenkomst met James Autoservice voor regio Amsterdam. (zie http://www.jamesautoservice.nl)

De focus van Van der Bilt / James Autoservice Amsterdam komt te liggen op professioneel onderhoud, reparaties, bandenservice en APK voor personen- en bedrijfsauto’s. Dit voor de zakelijke markt, de leasemarkt en de particuliere markt. De huidige bedrijfsactiviteiten blijven bestaan, dienstenpakket en het serviceniveau worden in stand gehouden. Ook wordt er ingespeeld op de groeiende markt voor hybride- en elektrische voertuigen.

De franchiseorganisatie James Autoservice ontzorgt de automobilist met scherpe tarieven, korte wachttijden en persoonlijke service op circa 60 locaties in Nederland.

Samen vormen Van der Bilt en James een ijzersterke combinatie voor Amsterdam en omstreken. Je werkt hier met een gemotiveerd team en de nieuwste diagnose apparatuur (Bosch KTS). De nieuwe garagesoftware (Carsys) is gekoppeld aan James en aan de onderdelenleveranciers. Opdrachtgevers van James zijn met name leasemaatschappijen en fleetowners, die rechtstreeks afspraken in ons systeem plannen. De particuliere klanten worden met een goed doordacht concept binnengehaald en tevreden gehouden.

Taken in een notendop

Het gaat om een nieuwe positie in verband met de hierboven genoemde uitbreiding van activiteiten. Je gaat niet alleen sturing geven aan de werkplaats en aan de planning, maar als APK2 Keurmeester sleutel je zelf mee. Je bent een kei in het stellen van de juiste diagnoses en bent bekend met de techniek en reparatienormen van vele automerken. Verder vind je het leuk om jouw kennis en algemene werkplaatservaring te delen met de andere monteurs. Je zorgt er samen met de receptie voor, dat de afspraken met klanten stipt worden nagekomen.

Als 1e Autotechnicus en meewerkend chef ben je tevens verantwoordelijk voor een correcte en begrijpelijke werkorder en vul jij de basisgegevens van de werkorder aan voor een juiste facturering. Dat je daarnaast oog hebt voor de benodigde onderdelen en werkmaterialen, maar ook de achterliggende logistiek aanstuurt, spreekt vanzelf. Door je prettige en klantvriendelijke manier van optreden heb jij het in je om – indien noodzakelijk – ook grotere reparaties met de klant te overleggen en te verkopen.

Profiel

Als echte teamplayer neem jij graag het voortouw, je speelt geen rol, maar bent gewoon jezelf in je natuurlijke omgeving. De gezochte nieuwe collega is een aanpakker, ziet geen problemen maar oplossingen en vervult een voorbeeldfunctie. Je bent in staat oprecht plezier naar klanten en medewerkers uit te stralen en over te brengen. Je kunt vele bordjes tegelijk in de lucht houden en zult in voorkomende gevallen de receptie en/of receptionist – met wie je nauw samenwerkt – vervangen, dan wel specifieke taken (tijdelijk) overnemen.

Wederzijds respect en gevoel voor verhoudingen is binnen het familiebedrijf onmisbaar. De algehele gang van zaken aan de receptie en in de werkplaats, maar ook op de achtergrond – buiten het zicht van de klanten – draagt op die manier bij aan het succes van het bedrijf.

Eerdere werkervaring werd opgedaan bij goed georganiseerde merkdealers of universele autobedrijven, waar eveneens administratief inzicht en routine werd verworven. Natuurlijk ben je bereid om nieuwe dingen te leren en bijvoorbeeld een BKS-certificaat is een pré.

Een jeugdige, energieke en tegelijkertijd representatieve uitstraling combineer je met sterke communicatieve en sociale vaardigheden. Je bent een doorzetter maar geen drammer. Je bent pro-actief, zelfstartend en je weet: Afspraak = Afspraak.

De directeur/eigenaar zoekt een medewerker waar hij een betrouwbare back-up aan heeft, iemand op wie hij voor vele jaren kan bouwen en van wie hij leert, maar die ook van hem kan leren. Iemand die bereid is op gezonde wijze in te groeien in een team van vaste monteurs en in staat is daar op natuurlijke wijze leiding aan te geven zonder “de baas” te spelen.

Functie-eisen

 • MBO+ tot HBO niveau in relevante studierichting;
 • Actuele theoretische en praktische kennis in de automobiel branche;
 • Recente (sleutel-)ervaring met verschillende automerken en typen;
 • BKS-certificaat / werkervaring met hybride voertuigen is welkom of wordt alsnog behaald;
 • APK2 Keurmeester, geldige bevoegdheid en recente ervaring;
 • Aantoonbare, succesvolle leidinggevende ervaring;
 • Planmatig en zelfstandig kunnen werken;
 • Recente werkervaring met garagesoftware en diagnoseapparatuur;
 • Stressbestendig, oplossinggericht en ordescheppend;
 • Bestand tegen fysiek belastend werk;
 • Alert en attent;
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Beheersing van de Engelse taal;
 • Recente VOG (Verklaring omtrent Gedrag);
 • Rijbewijs B-E;
 • Beheersing van Microsoft Office functies;
 • Woonachtig in de regio;
 • Interesse in mensen, materialen en duurzaam, gezond en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Overige informatie

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. De CAO voor het Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf wordt gevolgd. De mogelijkheid bestaat dat je getest wordt.

De noodzakelijk te verstrekken referenties worden nagetrokken, alvorens je CV aan de opdrachtgever wordt voorgelegd. De werving & selectie is exclusief uitbesteed aan Volder Managementondersteuning. Reacties of inlichtingen gaan dan ook uitsluitend via Ivar Volder. Per mail: ivar@volderenco.nl of telefonisch via 06-21 26 01 08.

Een perfect CV met een heldere motivatie wordt altijd gelezen èn beantwoord.

Wil je nog meer kans op een baan. Schrijf je dan in met je CV op de externe vacaturebank van Nationale Vacaturebank. Klik hiervoor op onderstaande afbeelding of gebruik de link: http://bit.ly/ANNvacaturebank1

NationaleVacaturebank.nl


Superdeal

En bekijk ook eens bovenstaande Super Deal op de website van Auto Netwerk Nederland door op de afbeelding te klikken!


Ook kun je je via onderstaande button opgeven voor de ANN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden. Dit is de link: http://www.bit.ly/Inschrijven_ANN_Nieuwsbrief

Inschrijven Nieuwsbrief

Volg Auto Netwerk Nederland natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en YouTube. Velen zijn je al voorgegaan. NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan dit website bericht door naar jouw relaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.