Opnieuw record personenautokilometers

Nederlandse personenauto’s legden in 2019 opnieuw een record aantal kilometers af: ruim 122,5 miljard. Dat is 0,7 procent meer dan het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS in het nieuwe dashboard ‘Verkeer & vervoer’, waarin alle statistieken die de organisatie op mobiliteitsgebied maakt, bij elkaar komen.

Het CBS schrijft deze toename vooral toe aan de groei van het Nederlandse wagenpark, dat met 1,9 procent steeg ten opzichte van een jaar eerder. Vergeleken met een jaar eerder reden auto’s op benzine meer kilometers, terwijl het aantal dieselkilometers daalde. Het aantal kilometers dat werd afgelegd door volledig elektrische auto’s liet in 2019 een ruime verdubbeling zien (+ 121,9 procent).

Omzetdaling 25 procent

In het dashboard Verkeer & Vervoer valt verder te lezen dat de omzet van de auto- en motorbranche in het tweede kwartaal van dit jaar ruim 25 procent lager uitkwam dan in de vergelijkbare periode van 2019. Dat is de grootste krimp in meer dan 25 jaar. Alle deelbranches, behalve de motorbranche, lieten in het tweede kwartaal recorddalingen zien. Ook in het eerste kwartaal was de omzet van de auto- en motorbranche al lager, aldus het CBS.

BRON:RAI

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Ook kun je je via onderstaande button opgeven voor de ANN nieuwsbrief. Na inschrijving kun je gratis een Nederlandstalig E-book over LinkedIn downloaden.

Volg Auto Netwerk Nederland natuurlijk ook actief op LinkedIn, Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en YouTube. Velen zijn je al voorgegaan. NB Stuur dit bericht zoveel mogelijk met behulp van de buttons onderaan deze website door naar jouw relaties.